Исхрана

Правилна исхрана дјеце је један од главних услова за очување здравља, спречавање болести,правилан тјелесни раст и душевни развој. Правилна исхрана је посебно важна у предшколском узрасту када дијете интензивно расте и развија се. Посебну пажњу смо посветили исхрани наше дјеце. Складиштење и припрема хране се одвија у условима најмодерније професионалне кухиње.

Када се планира јеловник у нашој установи строго се поштују потребе дјечијег организма у енергетским, градивним и заштитним материјама. Организација рада усмјерена је на стварање најбољих услова рада и елеминисању могућих ризика приликом производње и дистрибуције хране.

За квалитетну припрему оброка задужен је тим састављен од кухара, нутриционисте, помоћног особља и уз будни надзор шефа кухиње. Када је у питању исхрана дјеце, предузели смо све мјере предострожности у циљу обезбјеђења контроле квалитета намирица од начина узгоја, набавке, превоза, складиштења, па све до начина припреме и сервирања оброка оптималних за исхрану малишана.

Сви који учествују у организацији исхране дјеце у вртићима се труде да дјечији оброци не буду само здрави исправни, већ и разноврсни, маштовити, и да буду добра основа за усвајање здравих навика.